Font: https://www.cnet.com/es/como-se-hace/como-usar-estados-whatsapp/

Óscar Gutiérrez

WhatsApp estatsAnunciats a principis de setmana, els estats de WhatsApp estan arribant als usuaris a partir d'aquest dimecres i als usuaris de iOS, Android i Windows - només en l'aplicació mòbil.  Com passa amb qualsevol altre servei, plataforma o xarxa social nova, els estats de WhatsApp tenen la seva complexitat. No obstant això, aquí a CNET en Espanyol tenim aquesta guia per ajudar-te a treure-li profit i impedir que les teves publicacions en els estats de WhatsApp no ​​arribin a ulls estranys.

1. Descarrega la versió més nova de WhatsApp

Com sempre, el més recomanable és actualitzar l'aplicació, encara que sembla que aquesta nova funció es tracta d'una actualització des dels servidors de WhatsApp, el que vol dir que no és obligatòria una actualització en el app, ja que WhatsApp s'encarrega de tot.

De qualsevol manera, aquí tens els enllaços per descarregar  WhatsApp en iOS, WhatsApp en Android y WhatsApp en Windows.

Si encara no t'apareix, et suggereixo que  tenquis l'app (no només minimitzar, sinó tancar el procés de l'app per complet --en el multitasking--) i tornis a obrir el app. A mi amb això em va funcionar.

 

2. Configura la privadesa dels Estats en WhatsApp

Els ajustos de Privadesa
Com sempre, la privadesa és el punt més important, i a pesar que WhatsApp confirma que la publicació d'Estats està xifrat (igual que la resta de la comunicació en el app), aquests passos serveixen per assegurar-te que el teu contingut sigui vist només per la gent que vulguis que ho vegi.

Per anar a aquests canvis ves a Estats > Privadesa. Aquí, apareixen tres opcions: Els meus contactes --que és per fer que tots els teus Estats siguin vists per tots els teus contactes--, Els meus contactes, excepte... --per seleccionar individualment els contactes que no podran veure els teus Estats-- i Només compartir amb... --per seleccionar els contactes que sí poden veure'ls.

Quan facis canvis en aquests ajustos, els nous canvis en privadesa seran només per als Estats que es publiquen després d'aplicats -- no abans. També, tingues en compte que aquest canvi s'aplica per a totes les teves publicacions; si vols editar la privadesa en cada publicació, això ho fas abans de publicar un nou Estat (com expliquem més a baix).


3. Com publicar un Estat en WhatsApp
Passos per compartir una nova publicació en els Estats de WhatsApp

Ara que ja tens el control de la teva privadesa, anem a la part en la qual publiques Estats.

Per fer això, hi ha diverses formes. La més senzilla és anar a la pestanya Estats i donar clic en la icona de la cantonada superior dreta. A la foto d'a dalt les captures et van guiant en el procés. Recorda que pots editar les teves publicacions per agregar text, raions digitals, GIFs i fins a emojis.

La segona manera per publicar és des de la icona de càmera, situat en la part inferior al costat de la resta de les pestanyes. En fer-ho, s'obre automàticament la finestra per capturar una foto o video, juntament amb les opcions d'edició.

La diferència és que amb la segona opció, tens l'opció d'enviar la foto (o video) a un contacte específic i dins d'una conversa, o enviar la publicació als teus Estats.


4.Qui veu els meus estats en WhatsApp
Com els Estats de WhatsApp són una calca de Snapchat, aquí també pots veure les persones que veuen les teves publicacions -- alguna cosa que és molt senzill de fer.

En la pestanya d'Estats, veu als tres puntitos a un costat de les teves publicacions, en fer-ho, apareixeran les teves publicacions desplegades en llista i per ordre ascendent i cronològic. En aquesta vista, pots veure quantes persones van veure els teus Estats -- però no qui.

Per veure nom (i cognom), fes clic en qualsevol de les publicacions i es veurà la teva foto o video en pantalla completa, amb un comptador en la part inferior. Fes clic sobre ell i apareixerà una llista amb els noms de les persones que han vist la teva publicació i a quina hora la van veure.


5. Com contestar a Estats en WhatsApp

Quan vegis l'Estat d'un dels teus contactes, pots respondre a ells! Al més pur estil de Snapchat, i, doncs sí, de Instagram, Facebook, Messenger...

Per respondre, només obre una publicació dels teus amics i fes clic en la part inferior on apareix l'opció Respondre. Ara com ara només funcionen les respostes amb text i foto o video.


6. Captures de pantalla!

WhatsApp no  envia notificacions quan  fas una captura de pantalla en WhatsApp, com sí ho fa Snapchat (i Instagram estaria en plans de fer-ho).


7. I els filtres?

Snapchat i Instagram tenen filtres... però WhatsApp, no. La companyia va dir a CNET en Español que ara com ara no hi haurà aquests filtres que et poden fer més atractiu o posar-te arcoiris en la boca. Potser en un futur...


8. GIFs i videos de fins a 45 segons

A diferència d'altres plataformes, els Estats en WhatsApp pot enviar videos de fins a 45 segons de durada i... GIFs!

Què més vols?