Font: https://hipertextual.com/2017/02/mover-apps-archivos-tarjeta-sd-android

Per José María López

moure apps androidL'etern problema a smartphones i tablets Android

Un dels avantatges dels dispositius Android (pastilles i telèfons) en comparació amb iPhones i iPads és que no estan limitats pel que fa a l'emmagatzematge de dades per la seva memòria interna, ja que compten amb una entrada en la qual inserir una targeta SD per seguir guardant fotografies, vídeos, cançons i fins i tot aplicacions i altres dades.

Però no sempre és tot tan fàcil en la pràctica com en la teoria, i en ocasions hi ha aplicacions que no es deixen copiar a la memòria SD o no guarden bé les dades en aquesta segona memòria.

A continuació repassem les tasques més demandades, i en ocasions problemàtiques, per gestionar arxius i dades entre la memòria interna i la targeta SD en Android.


Comprovar l'estat de la targeta SD en Android

Quan el nostre dispositiu Android no aconsegueix llegir la targeta SD és possible que s'hagi malmés, o que no tinguis desactivat l'assegurança. Fixa't en la petita pestanya al lateral i assegura't que està desbloquejada segons l'indicatiu de l'etiqueta, que varia en cada fabricant.

També és possible que no estigui activada. Des  d'Android, vés a Configuració> Dispositiu> Emmagatzematge i prem a Activa targeta SD. Des d'aquí també podràs desactivar la targeta SD.

Una altra possibilitat és que la targeta SD estigui mal formatada o contingui un sistema d'arxius problemàtic. La solució més ràpida, tot i que perdràs les dades guardades en ella, és esborrar la targeta SD. Només cal anar a Configuració> Dispositiu> Emmagatzematge i prémer a Esborrar targeta SD.


Moure o copiar fitxers a la targeta SD en Android

Normalment, si la targeta SD està col·locada en el dispositiu i activada, les apps corresponents solen guardar arxius de grans dimensions aquí, com fotografies o vídeos.

Per assegurar-nos d'això, pots anar a Configuració> Emmagatzematge i en Targeta SD veuràs un gràfic o un indicatiu numèric de l'espai lliure i ocupat, així com en quin tipus d'arxius  utilitzes la targeta (aplicacions, imatges, vídeos, àudio, descàrregues ...).

Per defecte, Android com a molt et permet eliminar aquests arxius o guardar-los en el núvol de Google a través de Google Drive. En el segon cas hauràs de descarregar i instal·lar l'app oficial . En el cas de les fotografies, pots optar per Google Fotos , que a més de copiar-les a Drive et permet editar-les.

Per eliminar arxius, hauràs d'anar a Configuració> Dispositiu> Emmagatzematge> Administrar emmagatzematge> Alliberar espai i seleccionar cada element marcant la casella buida.

En cas que vulguis moure o copiar els arxius, en comptes de esborrar-los, de la memòria interna a la targeta SD en Android, necessitaràs una eina tipus ASTRO o ES Explorador d'arxius .

N'hi ha per a tots els gustos i serveixen per veure el contingut que tens guardat tant en la memòria interna com a la targeta SD, moure, copiar, compartir o pujar-lo a la xarxa.


Moure o copiar aplicacions a una targeta SD en Android

Un altre gran problema amb què ens podem trobar és que certa aplicació ocupi massa espai a la memòria interna, especialment apps que fem servir molt com WhatsApp, Facebook o Twitter o jocs, que solen ser de grans dimensions pel que fa a megabytes.

Normalment pots anar a Configuració> Aplicacions i en prémer en una app, veuràs un botó de l'estil Mou a la targeta SD. Les apps més populars solen permetre aquesta opció i et estalviarà espai a la memòria interna.

I si alguna app se't resisteix o dóna problemes en copiar des de la configuració d'Android, prova amb un explorador d'arxius com els que he esmentat abans.