AV. PUIGMAL, 40 - 08560 MANLLEU (Barcelona) - comercial@enter.cat

Font: https://www.mediatrends.es/a/113790/como-proteger-ordenador-privilegios-usuarios-windows-10/

CARLOS ROBERTO
MediaTrends

privilegis usuari Quan vostè compra un ordinador i posar-lo primer que fas és crear un usuari per utilitzar-lo. Si és la primera que es crea tindrà permisos per administrar l'ordinador sense problemes. En molts casos fins i tot d'aquest usuari que es crea una contrasenya. I això sens dubte, avui, és un gran error. És per això que és necessari conèixer i comprendre els privilegis d'usuaris i seguretat a Windows 10 per convertir el seu PC en una caixa forta.


Fins i tot si el seu ordinador no sortir de casa no vol dir que altres no poden entrar
La raó principal per no posar una contrasenya a un ordinador és aquell que no deixar la casa. Dóna què és un tot-en-un, al final, una taula de treball o un ordinador portàtil i dins té cap moviment previst i per tant és molt més còmode. I la veritat és sovint per mantenir el seu ordinador segura no és el més còmode.
També es produeix en molts àmbits. Seria més còmode que no tenir targeta de crèdit PIN. Així que seria suficient amb la presentació de la targeta per pagar o rebre diners. Al final, i després hem targeta mai. Crec que ningú fer-ho, però tanmateix no hi ha cap dubte de fer-ho amb l'ordinador.
Perquè el seu equip per no sortir de casa fa no vol dir que queda aïllada en un búnquer. Teniu una connexió a Internet que pot patir l'atac de malware, robatori de dades - sí, que les dades de la targeta i les compres que emmagatzema - o ransomware que encriptar tots els seus arxius i li demana un pla de rescat. El mateix és cert si introduïu un llapis USB que ha passat abans per altres ordinadors públic, com els instituts, biblioteques, treball, etc.

privilegis usuari 2

Usuaris diferents per a cada membre de la família

L' usuari d'Admin és qui té el més alt nivell de privilegis. Això permet instal·lar aplicacions, fer canvis en el sistema i tot el que necessitava. Però, per la seva pròpia definició, no hauria d'utilitzar-lo constantment. Hauria d'utilitzar només quan van fer canvis a l'ordinador.
Per a cada dia són els usuaris estàndard. No anem a notar la diferència pràcticament. L'única cosa que canvia és que quan es vol instal·lar un nou programa o aplicació demanarà les credencials d'administrador per fer-ho, és a dir, el vostre usuari i contrasenya. Aquest evita problemes greus en el cas que un virus o qualsevol tipus de malestri d'infectar el seu ordinador. No ho fa immune, però el mal serà molt menor.
Fins i tot si l'ordinador pretén utilitzar un hauríeu de crear aquests dos usuaris. Per a funcions cada dia treballant amb l'usuari estàndard, que no és administrador i deixar que aquesta segona manteniment, instal·lacions, etc.
A més que cada membre de la família ha de tenir el seu propi usuari. De aquesta forma documentació serà no mixt, dreceres a l'escriptori, etc. I no hi ha dades estarà perduts per equivocació. Fins i tot en el cas d'autònoms o professionals usuaris treballar amb un ordinador portàtil, és interessant tenir un usuari per a assumptes personals i una altra del perfil professional.  

UAC en control de compte d'usuari de Windows

privilegis usuari 3

A més del tipus d'usuari, Microsoft té una mesura de seguretat addicional com és UAC, control de compte d'usuari, per les seves sigles en anglès. Bàsicament el que fa és que sempre tasques i aplicacions córrer amb el privilegi de mínim necessari per al seu funcionament. L'UAC es pot accedir des del panell de control, comptes d'usuari, seleccioneu que el compte i l'opció apareixerà.
Això significa que fins i tot si ets administrador, si teniu activat UAC, vostè es saltar un desplegable que autoritzeu expressament aquesta acció, ja sigui una aplicació per córrer, per millorar o qualsevol qüestió que implica l'ús de permisos d'administrador. Això és una mica incòmode, però afegeix una seguretat si finalment vas a treballar amb l'usuari Administrador.

Seguretat a Windows 10: els comptes d'usuari

privilegis usuari 4

Windows 10 t'ofereix la possibilitat d'utilitzarper crear el seu compte d'usuari, el ccorreu electrònic del compte Outlook.com o Hotmail.com heu creat. D'aquesta forma es sincronitzaran automàticament diferents escenes o arxius que emmagatzemen en OneDrive. És una opció molt convenient si vostè es mou entre ordinadors múltiples.
Crear els comptes de configuració > comptes d'usuari. Aquí pots crear un compte per a un familiar o qualsevol altra persona. La principal diferència és que en el cas de la família obligarà a fer-ho amb el correu electrònic de la té de Microsoft de la persona, una cosa que no és necessari per a l'opció d'altres persones. Comptes es creen com a usuari estàndard per defecte.
En el cas dels comptes familiars demanarà si és per un adult o un menor. En el cas de les comptes dels menors a Windows 10 facilita l'administració de contingut que consideri inadequat per a ells. D'aquesta manera aquest usuari tindrà accés limitat a determinats continguts a Internet com es defineix. Per descomptat no pot instal·lar res o modificar configuracions sense l'autorització de l'administrador.

 

privilegis usuari 5

Les contrasenyes dels usuaris, millor el més complicat
Finalment, com passa amb diversos serveis a Internet, les contrasenyes dels usuaris és fonamental que siguin més segur possible, especialment en el cas de l'administrador. Més de vuit caràcters, majúscules i minúscules, números, i farà més difícil desxifrar en un atac de força de bèsties la contrasenya.
Aquest tipus d'atac estan començant a prova combinacions fins endevinar quina contrasenya. Així que si vostè va pensar sempre en "1234", "qwerty" o "abcdef' tan fàcil recordar solució serà millor pensar altrament. Hi Eviteu paraules de diccionari o dades personals, com ara identificació, registre del cotxe, aniversaris o noms d'animals de companyia.
Finalment una advertència que no és més és fer que l'usuari si no estem utilitzant es bloquegi. Això es pot configurar fàcilment. Només la recerca "configuració d'estalvi de pantalla' en Cortana . Defineix quant temps ha de passar fins a la guàrdia i si ens va demanar contrasenya per reprendre la feina.

 

privilegis usuari 6

El tallafoc és el teu amic

A més de l'antivirus un altre element fonamental de seguretat del Windows és el tallafoc o Firewall. És un programa que controla l'accés a aplicacions i serveis, essencial per tenir-lo activat cada vegada navega Internet, ja que actua com un escut que permet o impedeix el pas.
En el cas que un servei o aplicació voldria accedir al seu ordinador avisarà i demanar permís. Si per casualitat algun Malestri instal·lat al seu ordinador, que vol comunicar-se amb Internet, també advertir i seria un símptoma que a la recerca d'aquests problemes.
Té alguna cosa a afegir a aquesta història? Comparteixi'l en els comentaris.