Font: https://www.mediatrends.es/a/118660/como-recuperar-aplicaciones-borradas-android-ios-iphone/

Autor BRENDA MACÍAS

Quantes aplicacions tens instal·lades al teu mòbil? Ja siguis iOS o Android, segur que moltes més de les que fas servir habitualment. Per això, moltes vegades tendim a fer neteja per guanyar una mica d'espai al nostre telèfon i acabem esborrant apps per les quals hem pagat i que ens fan falta més tard. També pot passar que, de forma accidental en baixar una actualització del sistema operatiu, perdis tot el que tens al mòbil. No és habitual, però de vegades passa. Has de tornar a pagar per apps per les quals ja desembolsaste diners en el seu dia? No, ja siguis iOS o Android, les pots recuperar fàcilment.

La botiga de Google Play registra totes les aplicacions que has instal·lat en algun moment amb un compte de Gmail determinada. Només hauràs d'entrar-hi per veure el llistat complet de totes les apps i jocs seguint uns senzills passos.

    Obre la Play Store i veu al menú lateral esquerre representat amb tres línies horitzontals.
    Prem sobre 'Aplicacions i jocs' i tot seguit a 'Els meus aplicacions i jocs'.
    S'obrirà una finestra amb dues pestanyes: 'Instal·lades' (la que veuràs per defecte) i 'Totes'. Cliqueu a 'Totes' per veure totes les apps i jocs instal·lats en el teu dispositiu. No pots filtrar només les que has esborrat, però les identificaràs fàcilment perquè apareix una 'X' al costat del nom.
    A continuació, busca l'app que vols recuperar i prem sobre de la mateixa, moment en el qual seràs redirigit a la pàgina de Google Play de l'aplicació on hauràs de punxar en 'Instal·lar'.

IOS

L'ideal és que tinguis activat iCloud per tenir sempre una còpia de seguretat de tot el que guardes en el teu dispositiu. Si has arribat tard, tranquil perquè hi ha solució. El primer que hauràs de fer és verificar que t'has connectat amb la mateixa ID que en la compra original. A continuació, n'hi haurà prou amb seguir els següents passos:

    Accedeix a l'App Store i selecciona la pestanya 'Actualitzacions' a la cantonada inferior dreta.
    Fes clic a 'Comprat', aneu al menú 'No en aquest iPhone' i busca l'app que vols tornar a baixar. Toca a la icona del núvol situat a la dreta de cada app per tornar a descarregar-lo de forma gratuïta.