AV. PUIGMAL, 40 - 08560 MANLLEU (Barcelona) - comercial@enter.cat

Font: http://www.enter.co/especiales/universoandroid/como-liberar-espacio-de-almacenamiento-en-whatsapp-para-android/

borrar archivos de WhatsAppWhatsApp es va convertir en l'aplicació per excel·lència dels memes. La majoria de grups arriben a un punt on envien memes en video, GIF o qualsevol altre format d'imatge. Aquests ocupen un espai important del nostre telèfon i poden arribar a fer que WhatsApp para Android sigui una aplicació molt pesada.

Si tens un equip amb poc emmagatzematge (menys de 32 GB) en algun moment veuràs en el teu equip un missatge que queda poc espai d'emmagatzematge.

 Quan això succeeix, és normal que esborris imatges de la teva galeria, esborris el caché de les teves aplicacions i desinstal·lis aplicacions que no uses amb freqüència.No obstant això, WhatsApp seguirà emmagatzemant imatges, videos, notes de veu i altres tipus d'arxiu, encara que esborris les converses. Per tant, pots fer el següent per alliberar espai de WhatsApp per Android en el teu equip.


L'opció mandrosa

No tothom té temps d'asseure's una llarga estona a mirar què esborrar de la seva WhatsApp, per la qual cosa existeix l'aplicació Siftr Netejador Màgic. Aquesta aplicació fa una avaluació de la galeria del dispositiu i tria què podries esborrar. De vegades et proposa imatges que no hauries d'esborrar, però és una bona ajuda. Després de fer l'anàlisi pots escollir què vols esborrar i què no.

Això sí, no esborra les imatges dins de la carpeta de WhatsApp per Android, que és el que ens preocupa.
L'opció més llarga però eficaç
De manera periòdica hauries de netejar els arxius del teu WhatsApp.

De manera periòdica hauries de netejar els arxius del teu WhatsApp.

Fes backup a través de Google Fotos

Primer de tot, t'anem a recomanar que facis backup de totes les teves imatges en Google Fotos. Això permetrà que encara que esborris les imatges en WhatsApp i recuperis espai, tinguis una còpia addicional d'aquestes fotos en el núvol.

Descarrega un explorador d'arxius per al teu dispositiu

Addicionalment, si vols fer aquest procés sense l'ajuda d'un computador, en cas que el teu equip no tingui un explorador d'arxius, podries descarregar Amaze. Sinó, l'altra opció és fer-ho a través del computador, directament amb Windows o mitjançant l'Aplicació per transferir arxius de Android per Mac.

Fes backup del teu WhatsApp per Android en Google Drive

Primer de tot, hauries de fer backup de les teves converses i arxius en el teu compte de Google Drive. Per a això, has d'obrir el menú dels tres punts en la finestra de xats -> Xats -> Còpia de seguretat i tocar a Guardar.

Esborra els àudios de WhatsApp

El primer que podries eliminar amb menys temor a perdre informació valuosa són els missatges de veu. Aquests es troben en Emmagatzematge -> WhatsApp -> Mitjana -> WhatsApp Àudio.

Una vegada allí has d'eliminar tant els que es troben en aquesta carpeta com la carpeta Sent.

Addicionalment, també has de dirigir-te a Emmagatzematge -> WhatsApp -> Mitjana -> WhatsApp Voice Notis. Allí has d'esborrar totes les carpetes, que normalment es diuen amb nombres com 201705, 201706, entre uns altres.
Els videos que reps i manes romanen a la carpeta de WhatsApp Video.

Els videos que reps i manes romanen a la carpeta de WhatsApp Video.

Esborra els videos i GIF de WhatsApp

Per esborrar els videos de WhatsApp per Android has d'anar a Emmagatzematge -> WhatsApp -> Mitjana -> WhatsApp Video. Allí podràs escollir els videos que vols esborrar tant en aquesta carpeta com a la carpeta Send.

Per esborrar les imatges GIF de WhatsApp per Android has d'anar a Emmagatzematge -> WhatsApp -> Mitjana -> Animated Gifs. De nou, has d'escollir els arxius que vulguis esborrar tant en aquesta carpeta com a la carpeta Send.

Esborrar les imatges de WhatsApp per Android

Aquesta és probablement la carpeta que més informació tingui. Doncs el tipus d'arxiu que més es comparteix en les converses són les imatges. Aquests arxius els podràs aconseguir en Emmagatzematge -> WhatsApp -> Mitjana -> WhatsApp Images.

El particular amb les imatges és que cada vegada que has enviat una aquesta es guarda com un nou arxiu, per la qual cosa veuràs una gran quantitat d'imatges repetides en aquesta carpeta. Abans d'eliminar les imatges, assegura't que hagis guardat les que vols conservar.

Després d'aquest procés pots tornar a fer backup en Google Drive i veuràs la diferència entre l'espai ocupat aquesta vegada per la informació de WhatsApp per Android, el qual també es veurà reflectit en el teu equip.

Imatges: Marco Verch (via Flickr) i WhatsApp.