AV. PUIGMAL, 40 - 08560 MANLLEU (Barcelona) - comercial@enter.cat

Font: https://newsletters.softonic.com/es/index.html?utm_medium=email&utm_source=NL-techaway-ES&utm_campaign=W8

google microsoft yahooEl sistema torrent és una bona forma de compartir arxius de forma ràpida a través d'un client com uTorrent. El problema és que molta gent aprofita aquesta tecnologia per difondre arxius il·legals de cinema, música, jocs o programes. Els governs s'esforcen a bloquejar aquests llocs per la via judicial (quantes vegades ha tancat ja Pirate Bay?) Però sembla no ser suficient i els webs amb arxius torrent es multipliquen com bolets. ¿La solució? Que els pesos pesants del sector els donin l'esquena, cosa que Google, Microsoft i Yahoo ja han començat a fer.

Les tres grans empreses tecnològiques han arribat a un acord perquè els seus cercadors (Google, Bing i Yahoo) eliminin de les primeres pàgines dels resultats a les webs de descàrregues i amb continguts que disposin de drets d'autor. Això afectarà especialment als llocs amb links torrent, la via més comuna per difondre aquests arxius, seguit dels llocs que ofereixen descàrregues directes allotjades en webs com Mega.

Per ara aquestes mesures s'han començat a aplicar al Regne Unit, sota l'empara de l'Oficina de Propietat Intel·lectual del país, la IPO, però assegut aquest precedent no seria estrany que aviat aquesta prohibició arribés a més països; són moltes les parts interessades en eradicar la pirateria.

No és que una mesura així vagi a eliminar la pirateria, però sí que dificultarà les coses a potencials pirates, a més de beneficiar plataformes de continguts legals, com Netflix o iTunes, que ara apareixeran sempre en els primers resultats de cerca, per sobre de webs que ofereixen els seus continguts de forma fraudulenta.